Platelet-Rich Plasma

MK Laser Estetisk Hudklinikk

Din velvære og sikkerhet er alltid vårt primære fokus. Vårt dedikerte team arbeider hardt for å sikre at alle våre behandlinger utføres med høyeste standarder for omsorg og trygghet. Du kan derfor stole på at du er i gode hender når du velger MK Laser Estetisk Hudklinikk som din behandlingsdestinasjon.

PRP-behandling for bedre hudkvalitet

Gjennom PRP-injeksjoner kan man effektivt redusere tegn på aldring ved å stimulere produksjonen av kollagen og hyaluronsyre. Dette resulterer i forbedret elastisitet i huden og økt volum i spesifikke områder som ansikt, bryst og hals. PRP, eller blodplateberiket plasma, består av en kombinasjon av blodplater, hvite blodceller, vekstfaktorer og proteiner som naturlig forekommer i ditt eget blod, noe som reduserer risikoen for allergiske reaksjoner. Det er verdt å merke seg at PRP-behandling stadig blir mer populær som en erstatning for tradisjonelle fillere og skinboostere.

Hele 15ml PRP mot hårtap

Vi bruker hele 15 ml PRP (Platelet-Rich Plasma) per behandling, i stedet for den vanlige standarden på 5 ml. Forskning viser at doser under 10 ml har begrenset effekt og krever flere behandlinger. Derfor tilbyr vi hele 15 ml PRP til prisen av 5 ml, slik at du får maksimal verdi for pengene.

 1. Prosessen begynner med at en liten mengde blod tas fra pasienten, vanligvis fra armen, på samme måte som ved en blodprøve. Denne blodprøven blir deretter plassert i et sentrifugeapparat.
 2. Sentrifugeapparatet roterer blodprøven med høy hastighet. Denne kraften skiller de forskjellige komponentene i blodet ved å separere de tyngre røde og hvite blodcellene fra de lettere platelettrike plasmapartiklene.
 3. Etter sentrifugering blir det resulterende plasmaet, som nå er rikt på blodplater og vekstfaktorer, forsiktig tappet og klar til bruk.
 4. Den utvunnede PRP-en blir deretter injisert i pasientens hud i de områdene som trenger forbedring eller fornyelse. Dette kan inkludere områder med fine linjer, rynker, arr eller andre generelle hudproblemer.
 5. Når PRP er injisert i huden, blir blodplatene aktivert, og de frigjør vekstfaktorer. Disse vekstfaktorene har flere viktige funksjoner. De bidrar til å stimulere kollagenproduksjon, som er avgjørende for hudens fasthet og elastisitet. De fremmer også cellefornyelse, noe som kan resultere i en jevnere hudtekstur.
 6. PRP-prosedyren etterligner kroppens naturlige healingsprosesser. Når vekstfaktorene aktiveres, bidrar de til å reparere og forynge huden. Dette kan føre til en reduksjon i synlige aldringstegn, forbedring av hudfarge og tekstur, og en mer ungdommelig utseende hud.
 7. For å oppnå optimale resultater, kreves vanligvis flere PRP-behandlinger som spres over en bestemt tidsperiode. Frekvensen av behandlingene og antall som trengs, avhenger av pasientens individuelle mål og hudens tilstand.

For å optimalisere blodplasmaet, anbefales det å drikke rikelig med væske i løpet av det siste døgnet før behandlingen. Før selve behandlingen, vil du gjennomgå en uforpliktende konsultasjon med en av våre erfarne behandlere. Under denne konsultasjonen vil hudkvaliteten din bli analysert, og de områdene som er mest hensiktsmessige å behandle, vil bli vurdert.

Dersom du bruker NSAIDs (for eksempel Aspirin eller Ibuprofen), bør du avstå fra å ta dem i de to dagene før behandlingen og i de to dagene etter behandlingen, da dette kan påvirke funksjonen til vekstfaktorene. Det er viktig å merke seg at eventuell seponering av medisiner bør avtales med legen som har forskrevet dem. I tillegg bør du unngå å innta antikoagulerende medisiner dagen før behandlingen skal utføres.

Under konsultasjonen vil behandleren din gi deg all nødvendig informasjon både skriftlig og muntlig for å sikre at du er godt forberedt på behandlingen.

Etter behandlingen kan du oppleve noe hevelse og rødhet i det behandlede området, men dette pleier å avta i løpet av noen dager. Du kan gjenoppta dine vanlige daglige aktiviteter, inkludert arbeid, umiddelbart etter behandlingen, og det er vanligvis ikke nødvendig med sykemelding. Imidlertid bør du være oppmerksom på noen viktige retningslinjer:

 1. Unngå å vaske ansiktet eller bruke krem eller sminke i det behandlede området det første døgnet etter behandlingen.

 2. Unngå å ta betennelsesdempende medisiner (NSAIDs) i denne perioden, men du kan ta andre smertestillende midler om nødvendig.

 3. Sørg for å drikke rikelig med vann noen timer etter behandlingen, da dehydrering kan påvirke plasmaets effekt negativt.

 4. Det er best å unngå alkohol dagen før og samme dag som behandlingen utføres.

Disse retningslinjene vil bidra til å sikre at du får de beste resultatene av behandlingen og minimerer eventuelle bivirkninger.

Vårt blod består av ulike komponenter, inkludert røde blodceller, hvite blodceller, plasma og blodplater. Blodplater spiller en viktig rolle og har vekstfaktorer som er avgjørende for healing og hårvekst.


 1. En liten mengde blod tas fra pasienten, vanligvis fra armen, i likhet med en vanlig blodprøve.
 2. Blodprøven sendes gjennom en sentrifuge som skiller ut plasmaet fra blodcellene. Dette plasmaet har en høy konsentrasjon av blodplater og vekstfaktorer.
 3. Det utvunnede PRP blir injisert i hodebunnen i de områdene der pasienten opplever hårtap eller redusert hårvekst.
 4. Etter injeksjon blir blodplatene aktivert, og de frigjør vekstfaktorer som stimulerer hårsekkene. Dette forbedrer hårvekst og tykkelse.
 5. PRP-behandlingen etterligner kroppens naturlige healingsprosesser for å styrke eksisterende hårsekker og fremme veksten av nye hår. Dette bidrar til å redusere hårtap og forbedre hårets helse.
 6. For å oppnå optimale resultater er vanligvis flere PRP-behandlinger nødvendige, spredt over en bestemt tidsperiode. Behandlingsfrekvensen og antallet behandlinger vil variere basert på pasientens behov og hårtilstand.

– Nei, du merker kun noen få stikk når vi injiserer. Vi bruker tynne sprøytespisser, så du vil kjenne små stikk, men ikke noe særlig verre enn det.

– Ja, du kan gå på jobb, skole etc. umiddelbart etter behandlingen, men du bør ikke vaske håret før dagen etter behandlingen.

Vi anbefaler vanligvis en behandlingsplan bestående av 3 til 5 økter for optimal effekt

Du gjennomfører først en konsultasjon med en kosmetisk sykepleier før selve behandlingen starter. Dette har til hensikt å hente inn informasjon om din sykdomshistorie, hvordan du ønsker at resultatet skal se ut og hva som er realistisk å oppnå med ditt utgangspunkt. I tillegg får du informasjon om påregnelige bivirkninger, og hva du bør gjøre før og etter behandling.

Håret bør være nyvasket og uten hårprodukter. Dersom man bruker blodfortynnende bør disse stoppes i forkant av behandlingen. Hvor lenge i forkant man bør stoppe er avhengig av hvilken type blodfortynnende man bruker. Dette kan hudlege eller evt. fastlege informere deg om.

Umiddelbart etter behandlingen kan du oppleve milde symptomer som hodepine, tretthet og litt ømhet på det behandlede området. Disse symptomene er vanligvis midlertidige og forsvinner ofte i løpet av en dag. Du kan gå tilbake til jobb umiddelbart etter behandlingen.

Det anbefales å unngå bruk av hodeplagg og å vaske håret samme dag som behandlingen utføres. Du kan imidlertid vaske håret som vanlig dagen etter behandlingen.

Vi anbefaler å følge disse rådene for best mulig resultat.

 1. Unngå overdreven eller svært anstrengende trening i minst 24 timer etter behandling.
 2. Unngå veldig varme temperaturer i minst 24 timer etter behandling.
 3. Drikk mye vann.

PRISLISTE